Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında mangal yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg tavuk kanat 1;
- 3 adet yeşil sivri biber 1;
- 1 adet domates 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 19-20 adet minik patates 1;
- sıvı yağ 1;
- mangal baharatı (olmayanlar toz kırmızı biber ve tuz kullanabilir) 1.
Yapılışı:
- Patatesleri soyup yağlı kağıt serili tepsiye alın 1.
- Biberleri ve sarımsakları temizleyip tepsiye ekleyin 1.
- Domatesi halka halka dilimleyip tepsiye koyun 1.
- Patatesleri baharatla karıştırın (sıvı yağ koymadan, etlerin yağı yeterli olacaktır) 1.
- Tepsinin üzerine fırın telini yerleştirin 1.
- Tavukları temizleyip sıvı yağ ve baharatla karıştırın, telin üzerine dizin 1.
- 250 derecede pişirin 1.
Ayrıca, yemekdili.com sitesinde farklı bir fırında mangal tarifi bulunmaktadır 3.
Fırında mangal yaparken, tavuğun buzdolabında bekletilmesi ve fırının 300 derecede önceden ısıtılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: