Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangalda en iyi yanan kömür türleri şunlardır:
- Odun Kömürü: Doğal ve katkı maddesi içermez, etlere iyi bir aroma verir ancak yavaş yanar ve duman çıkışı daha fazla olabilir 13.
- Briket Kömür: Daha uzun süre yanar, daha az duman çıkarır ve yüksek sıcaklıkta yanar 13. Ancak, bazı briketler kimyasal katkı maddeleri içerebilir 1.
- Hindistan Cevizi Kömürü: Çevre dostudur, az duman üretir ve yüksek sıcaklıkta yanar 13. Pahalı olabilir ve her yerde bulunmayabilir 1.
Ayrıca, Çatalca'da çıkan Çelik kömürü de mangal için önerilen kaliteli bir kömür çeşididir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: