Beşamel soslu fırında makarna yapmak için gerekli malzemeler: Makarna için: 1 paket fırın makarna; 1 tatlı kaşığı tuz; Su. Beşamel sos için: 1 çay bardağı sıvı yağ (veya 2 yemek kaşığı tereyağı); 2 yemek kaşığı un (tepeleme); 4 su bardağı süt (200 ml bardak ile); Yarım silme yemek kaşığı tuz; Rendelenmiş kaşar peyniri; 6-7 parça tereyağı (veya margarin). Yapılışı: 1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. 2. Beşamel sos için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişirin. 3. Haşlanan makarnayı süzün ve borcama yerleştirin. 4. Makarnanın üzerine beşamel sosu gezdirin. 5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 6. Kenarlara bıçak ucuyla kesilmiş tereyağı parçaları yerleştirin. 7. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Püf noktaları: Makarnayı suda haşlarken, yapışmaması için tuz ve yağ eklenmelidir. Beşamel sosun çok koyu olmamasına dikkat edilmelidir. Kaşar peyniri, makarnanın üzerine son 15 dakikada eklenmelidir. Fırın makarna kullanılması önerilir. Servis saatine yakın fırınlarsanız, ısıtmaya gerek kalmadan servis edebilirsiniz.