Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında poşet tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet tavuk but (derisiz) 1;
- 2 adet patates (çiğ) 1;
- 2 adet havuç 1;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) 1;
- 1 bıçak ucu karabiber 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı taze kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber 1;
- 0,5 tatlı kaşığı zerdeçal tozu 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 adet limon (orta boy) 1.
Yapılışı:
- Bir kasede zeytinyağı, tuz, zerdeçal, kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak ve karabiberi karıştırın 1.
- Tavukları bu baharatlı karışıma batırın ve bir süre marine etmeleri için 30 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Patates, havuç ve soğanı büyük bir karıştırma kabında baharatlı zeytinyağı karışımı ile harmanlayın 1.
- Tavukları ve sebzeleri fırın poşetinde düzenleyin 1.
- Üzerlerine isteğe bağlı olarak taze kekik veya biberiye serpin 1.
- Fırın poşetini kapatın ve önceden ısıtılmış fırında tavuklar iyice pişene kadar pişirin 1.
- Fırın poşetini açın, servis tabağına alın ve üzerine ince limon dilimleri ekleyerek sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- 6 adet tavuk baget 2;
- 2 adet patates 2;
- 1 adet havuç 2;
- 2-3 adet arpacık soğanı 2;
- 1 yemek kaşığı salça 2;
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt 2;
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 2;
- Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: