Kara fırında pişen ekmeklerden biri, biberli ekmek olarak da bilinen Hatay usulü acılı ekmektir. Malzemeler: 4 su bardağı un; 1,5 su bardağı ılık su; yarım paket maya (5 gram); 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet soğan; 1 adet kapya biber; 2 yemek kaşığı biber salçası; yarım su bardağı zeytinyağı; 100 gram çökelek peyniri; 100 gram beyaz peynir; kekik, pul biber, susam, çörek otu, kuru reyhan, kimyon, tuz. Hazırlanışı: 1. Yoğurma kabına un, maya ve azar azar su ekleyip yoğurun. 2. Üzerine tuz ve zeytinyağı ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edin. 3. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika bekletin. 4. İç harcı için, minik minik doğranmış soğan, kapya biber, beyaz peynir, çökelek peyniri, zeytinyağı, susam, çörek otu ve baharatları karıştırın. 5. Mayalanan hamurun havasını alıp mandalina büyüklüğünde eşit bezelere bölün. 6. Bezeleri merdane ile açıp aralarını unlayarak üst üste dizin. 7. Bezeleri elinizle genişletip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 8. Üzerine çatalla bastırarak delikler açın ve hazırladığınız iç harcı ekleyin. 9. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin. Ayrıca, testi kebabı da kara fırında pişirilen yemekler arasında yer alır.