Buradasın
Kabak tatlısı fırında mı tencerede mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak tatlısı hem tencerede hem de fırında pişirilebilir 3.
Fırında kabak tatlısı yapmak için:
- Kabakları dilimleyip bir tencereye dizin 2.
- Üzerine toz şekeri serpip kapağı kapalı halde suyunu salana kadar bekletin 2.
- Ardından ocağa aldığınız kabakları su ilave etmeden 20 dakika kadar pişirin 2.
- Bu esnada fırını 180 derecede ısıtın 2.
- Pişen kabakları tepsiye aktarın ve fırına verin 2.
- Şerbeti iyice kıvam alan ve rengi koyulaşan kabak tatlısını fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun 2.
- Servis için tabaklara aldığınız kabakların üzerine tahin gezdirin 2.
- Dövülmüş ceviz serpip servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: