Buradasın
Fındık ezmesi ile kadayıf nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındık ezmesi ile kadayıf yapmak için gerekli malzemeler:
- 800 gram kadayıf 1;
- 1,5 su bardağı fındık (iri dövülmüş) 1;
- 120 gram tereyağı (küp doğranmış) 1;
- 2,5 su bardağı fındık ezmesi 1;
- 1,5 su bardağı fındık unu (rondodan çekilmiş fındık) 1;
- 2 su bardağı süt 3;
- 1 su bardağı toz şeker 3.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Süt ve şekeri derin bir sos tenceresinde karıştırın, şeker eriyene dek karıştırın ve kaynamaya bırakın 1. Kaynamadan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun 1.
- Kadayıfı hazırlayın: Kadayıfın yarısını fırın tepsisine eşit olarak serin 1. Üzerine dövülmüş fındıkları eşit olarak serpiştirin 1. Kalan kadayıfı tepsiye yerleştirin ve küçük parçalara böldüğünüz tereyağlarını aralıklarla yerleştirin 1.
- Fırında pişirme: Önceden ısıtılmış 195 derece fırında altın rengi olana dek, yaklaşık 25 dakika fırınlayın 1.
- Şerbeti dökme: Fırından çıkardığınız kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra sütlü şerbeti üzerine gezdirin ve şerbeti çekmesi için 30 dakika bekletin 1.
- Servis: Oda sıcaklığına gelmiş olan kadayıfın üzerine fındık ezmesini ekleyin ve kadayıfa yoğurarak yedirin 1. Tepsiyi tekrar yayın, üzerine fındık ununu eşit miktarda serpiştirin 1. Eşit dilimler olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin, servis tabağına alıp dondurma ve fındık taneleriyle süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: