Buradasın
Filistin'de en çok ne yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filistin'de en çok tüketilen yemeklerden bazıları şunlardır:
- Musakhan 123. Tavuk, soğan, zeytinyağı, baharatlar ve sumak ile pişirilen geleneksel bir Filistin yemeğidir 123.
- Falafel 235. Suda bekletilip ardından çekilmiş nohut ve baharatlarla yapılan kızarmış toplar şeklindeki atıştırmalık yiyeceklerdir 235.
- Humus 123. Haşlanmış nohut püresi, tahin, limon suyu ve zeytinyağı karışımından yapılan bir dip sos veya atıştırmalıktır 23.
- Maklube 123. Et (genellikle tavuk veya kuzu), pirinç, sebzeler ve baharatların katmanlar halinde tencereye yerleştirildiği ve ters çevrilerek sunulan bir pilav yemeğidir 23.
- Şavurma 4. Döner tarzı et (genellikle tavuk veya kuzu) dilimlerini içeren bir dürüm ya da sandviç şeklinde servis edilen popüler bir sokak yemeğidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: