Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filistinliler kahvaltıda genellikle şu yiyecekleri tüketir:
- Za'atar ekmek 1. Za'atar, kekik, susam ve diğer baharatların karışımından yapılan bir otlu baharattır 1.
- Falafel 1. Nohut veya bakla unu, soğan ve baharatlarla yapılan bir köfte türüdür 1. Genellikle sıcak servis edilir ve humus veya lavaş ekmeği ile tüketilir 1.
- Humus 12. Nohut, tahin, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı ile yapılan bir dip sosudur 1.
- Cacık 1. Yoğurt, salatalık, sarımsak ve baharatlarla yapılan bir dip sosudur 1.
- Zeytin 1. Yeşil veya siyah zeytinler, zeytinyağı ve baharatlarla servis edilir 1.
- Labne 1. Yoğurt bazlı bir peynir türüdür 1.
- Şakşuka 1. Patlıcan, domates, biber ve baharatlarla yapılan bir yemektir 1.
Ayrıca, Filistin kahvaltısında kahve, çay, zeytinyağı, reçel ve taze meyveler de sıkça tüketilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: