Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filistinliler kahvaltıda genellikle şu yiyecekleri tüketirler:
- Za'atar Ekmek: Za'atar (kekik, susam ve baharat karışımı) ile hazırlanan ekmek 3.
- Falafel: Nohut veya bakla ile yapılan kızartılmış köfteler, pita ekmeği içinde salata ve tahin sosu ile sunulur 12.
- Humus: Nohut, tahin, limon suyu ve zeytinyağı ile yapılan bir dip sos 3.
- Cacık: Yoğurt, salatalık, sarımsak ve baharat karışımı 3.
- Zeytin: Yeşil veya siyah zeytinler, zeytinyağı ve baharatlarla servis edilir 3.
- Labne: Yoğurt bazlı bir peynir 3.
- Şakşuka: Patlıcan, domates, biber ve baharatların karışımından yapılan bir yemek 3.
Ayrıca, kahve, çay, zeytinyağı ve taze meyveler de Filistin kahvaltısının önemli bileşenlerindendir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: