Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filistin'in en meşhur yemekleri arasında şunlar sayılabilir:
- Musakhan 235. Tavuk, soğan, zeytinyağı, baharatlar ve sumak ile pişirilen geleneksel bir Filistin yemeğidir 235.
- Maklube 134. Et (genellikle tavuk veya kuzu), pirinç, sebzeler ve baharatların katmanlar halinde tencereye yerleştirildiği ve ters çevrilerek sunulan bir pilav yemeğidir 134.
- Falafel 23. Suda bekletilip ardından çekilmiş nohut ve baharatlarla yapılan kızarmış toplar şeklindeki atıştırmalık yiyeceklerdir 23.
- Humus 23. Haşlanmış nohut püresi, tahin, limon suyu ve zeytinyağı karışımından yapılan bir dip sos veya atıştırmalıktır 23.
- Mansaf 14. Kökenleri antik Filistin'in Bedevi nüfusuna dayanan bir yemek olup pirinç, kuzu ve tabun ekmeği ile servis edilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: