Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermente sucuk, belirli yasal düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla yasaklanmış olabilir. 2014 yılında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı Et ve Et Ürünleri Tebliği ile kasaplara fermente sucuk satışı yasağı getirilmiştir 13. Bu kararın nedeni, tüketici sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi olarak belirtilmiştir 4.
Ayrıca, 2012 yılında yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile et ürünlerinde tek tip kullanım zorunluluğu getirilmiş ve kırmızı-beyaz et karışımı yasaklanmıştır 4.
Güncel yasaklar ve düzenlemeler hakkında en doğru bilgiyi ilgili resmi kaynaklardan edinmek önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: