Buradasın
Isıl işlem görmüş sucuk mu fermente sucuk mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isıl işlem görmüş sucuk ve fermente sucuk arasında bazı temel farklar vardır:
- Fermente sucuk, uygun ortamlarda yaklaşık 6-12 gün bekletilerek olgunlaştırılır ve ısıl işlem uygulanmaz 12.
- Isıl işlem görmüş sucuk, 8-24 saatlik kısa bir bekleme süresinin ardından 45-72°C'lik bir sıcaklıkta belirli süre ısıl işleme tabi tutulur 1.
Lezzet açısından fermente sucuk, daha fazla baharat kullanılarak daha aromalı hale getirilir 1. Isıl işlem görmüş sucuk ise daha az baharat içerdiği için aroması daha hafiftir 1.
Üretim maliyeti açısından da farklılık gösterir; fermente sucuk daha yüksek maliyetle üretilirken, ısıl işlem görmüş sucuğun üretim maliyeti daha ekonomiktir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: