Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fellah köftesinin püf noktası, köftelerin suda dağılmaması için iyice yoğrulmasıdır 2. Ayrıca:
- Şekillendirme: Köfteleri fındıktan biraz büyük parçalar halinde yapıp, iki avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra ortalarına parmağınızla bastırarak çukur açın 1.
- Unlama: Şekillendirdiğiniz köfteleri hafifçe unlayın, böylece birbirine yapışmayacak ve pişerken dağılmayacak 14.
- Haşlama: Tencerede kaynayan suya köfteleri ekledikten sonra hızlıca karıştırmayın, hafifçe karıştırarak suyun içinde hareket etmelerini sağlayın 1.
- Limon suyu: Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, köftelerin daha iyi bütünleşmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: