Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fas mutfağında bulunan bazı yemekler şunlardır:
- Tajin: Tavuk, safran, zencefil ve zerdeçal gibi malzemelerle hazırlanan, toprak güveçte pişirilen bir yemek 12.
- Harira Çorbası: Kuzu eti, nohut, yeşil mercimek, kereviz ve domates ile hazırlanan, baharatlarla zenginleştirilen bir çorba 13.
- Kuskus Pilavı: Etli veya sebzeli yahninin buharıyla pişirilen, irmikten yapılan bir makarna çeşidi 23.
- Chermoula’lı Balık: Çeşitli tohumlar ve baharatlarla hazırlanan Chermoula sosuyla marine edilen balık yemeği 2.
- B’ssara: Kuru bakla veya bezelye ezmesiyle yapılan, üzerinde kimyon ve zeytinyağı gezdirilen bir çorba 3.
- Zaalouk: Közlenmiş patlıcan ezmesi, sarımsak, chili tozu, kırmızı biber ve kimyon ile hazırlanan bir salata 23.
- Pastilla: Yufkanın içine güvercin veya tavuk eti konularak hazırlanan bir börek 13.
- Mechoui: Kuzu tandır yemeği 3.
- Chebakia: Ballı, portakallı veya susamlı olarak hazırlanan bir tatlı 3.
- Nane Çayı: Fas'ın yerel ve önemli içeceklerinden biri, genellikle şekerle tatlandırılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: