Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Falafelin dağılmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Nohutları doğru şekilde hazırlamak: Nohutlar haşlanmamalı, sadece bir gece önceden suda bekletilmelidir 125.
- Harcın kıvamını kontrol etmek: Hamur çok sulu olursa falafel dağılır, çok kuru olursa içi sert olur 1. Avucunuzda sıktığınızda harç toparlanmalı ve dağılmamalıdır 1.
- Harcı buzdolabında bekletmek: Hazırlanan karışım, en az 30 dakika buzdolabında bekletilmelidir 12.
- Yağın sıcaklığını ayarlamak: Kızartma yağı 170-180°C arasında olmalıdır 15. Yağın çok sıcak veya çok soğuk olmaması gerekir 1.
- Falafelleri dikkatlice kızartmak: Falafeller yağın içine girer girmez pişmeye başlamalı, karıştırılmadan kendi halinde kızartılmalıdır 15. Çok erken çevrilirse parçalanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: