Gerçek fajita yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 500 gr dana şnitzel - 4 soğan - 2 çorba kaşığı margarin - 1 kırmızı biber - 1 sivri biber - 1 sarı biber - 2 çorba kaşığı soya sosu - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Etleri uzunlamasına ince ince doğrayın. 2. Biberleri temizledikten sonra ince ince doğrayın. 3. Soğanları soyup dört parçaya bölün. 4. Bir tavaya margarini koyup üzerine etleri ve soğanları ekleyip kavurun. 5. Soğanlar kızarınca soya sosu ve karabiberi ekleyip servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin. Ayrıca, tavuklu fajita tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar da kullanılabilir: Malzemeler: - 2 adet tavuk göğsü (fileto) - 2 adet kapya biber - 1 adet kuru soğan - 2 yemek kaşığı soya sosu - 2 adet yeşil dolmalık biber - 4 adet tortilla ekmeği - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı kekik - 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın. 2. Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin. 3. Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın. 4. Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın ve 30 dakika dinlendirin. 5. Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. 6. Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın. 7. Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. 8. Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin. 9. Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin. 10. Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin [3