Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pancar sirkesi ve şarap yapımı için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
Kırmızı Pancar Sirkesi Yapımı:
- Malzemeler: 1 kg kırmızı pancar, 1 litre içme suyu, 1 çay bardağı doğal elma sirkesi veya üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı bal veya şeker, 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1.
- Yapılışı:
- Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın 13.
- Doğranmış pancarları cam kavanoza koyun 1.
- Üzerine sarımsak, tuz ve bal ekleyin 1.
- Elma veya üzüm sirkesini ekledikten sonra içme suyunu ilave edin 1.
- Kavanozun kapağını tülbentle kapatıp lastikle sabitleyin ve karanlık ve serin bir ortamda 20-30 gün bekletin 1.
- Her gün karıştırın ve süre sonunda süzüp temiz bir cam şişeye alarak buzdolabında saklayın 1.
Pancar Şarabı Yapımı:
- Malzemeler: 2 kilo pancar, 4 litre temiz su, 1.5 kilo şeker, 150 gram hafif kuru üzüm, kuru erik (varsa) 4.
- Yapılışı:
- Pancarları iyice durulayın, kabuğunu çıkarmadan yaklaşık 1-2 santimetre büyüklüğünde küçük parçalar halinde kesin 4.
- Parçaları bir tencereye koyup kaynatın, ardından soğutun ve gazlı bezle süzerek sadece suyunu ayırın 4.
- Mor içeceğe 500 gram şeker, kuru üzüm ve kuru erik ekleyin, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın 4.
- Fermantasyonu başlatmak için kuru ve ılık bir odada üç gün bekletin 4.
- Köpük ortaya çıkar çıkmaz karışımı fermantasyon şişesine dökün ve su contası veya lastik eldiven takın 4.
- Dört gün sonra şekerin üçte birini ekleyin ve tekrar dört gün bekletin 4.
- Fermantasyonun bittiğini daha açık bir ton alarak, tortuyu az altarak ve karbondioksit salınımının olmamasından anlayabilirsiniz 4.
- Ardından şarabı kavanozlara döküp serin bir odada iki ay boyunca bekletin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: