Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde Pancar Sirkesi Yapımı:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Pancarların kabuğunu soyup rendeleyin veya robottan geçirin 1.
- Parçalanmış pancarları 5 litrelik bir kavanoza koyun 1.
- Üzerine şeker ve ev yapımı sirkeyi ekleyin 1.
- Kavanozu ılık bir ortamda tülbentle kapatarak günde iki kez tahta kaşıkla karıştırın 1.
- Ortalama 25-30 gün sonunda ekşimsi bir koku ve tat oluştuğunda süzün 1.
Evde Şarap Yapımı:
Malzemeler:
- Yaklaşık 7,6 litrelik toprak veya cam kap 3;
- Yaklaşık 3,8 litrelik damacana 3;
- Hava kilidi 3;
- İnce plastik tüp 3;
- Mantarlı veya vidalı kapaklı temiz şarap şişeleri 3;
- Potasyum metabisülfit (campden tablet) 3.
Yapılışı:
- Meyveleri seçip ezin 3.
- Meyve suyunu kaba doldurun 3.
- Campden tablet ekleyin veya kaynar su dökün 3.
- Bal ekleyin ve karıştırın 3.
- Mayayı ekleyin ve karışımı karıştırın 3.
- Kabın üstünü örtüp bir gece bekletin 3.
- Karışımı günde birkaç kez karıştırın 3.
- Köpürme yavaşladığında sıvıyı süzün 3.
- Şarabı en az bir ay bekletin 3.
Evde şarap yapımı, uzmanlık gerektirdiğinden dikkatli olunmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: