Buradasın
Evde çikolatalı dondurmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde çikolatalı dondurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kremsi kıvam için tam yağlı süt ve krema kullanılmalıdır 14.
- Kristalleşmeyi önlemek için karışıma glikoz şurubu, süt tozu veya az miktarda bal eklenebilir 1.
- Daha iyi kıvam için süt, ocaktan alındıktan sonra havalandırılarak soğutulmalıdır 3.
- Dondurma karışımı buzluğa konmadan önce tamamen soğutulmalıdır 3.
- Karışım her 2 saatte bir 4-5 kez çırpılarak homojen bir kıvam elde edilmelidir 34.
- Dondurma makinesi yoksa, karışım dondurucuya konulduktan sonra ilk 3-4 saatte her 30 dakikada bir karıştırılmalıdır 14.
- Çikolata parçaları son çırpmadan sonra eklenmelidir 3.
Bu püf noktalarına dikkat ederek evde lezzetli bir çikolatalı dondurma hazırlanabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: