Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı salçayı tepsiye yaymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Salçayı Hazırlayın: Domatesleri yıkayıp kabaca doğradıktan sonra süzgeçte tuz ekleyerek karıştırın ve suyunu salmasını bekleyin 1.
- Tencereye Alın: Derin bir tencereye koyduğunuz domatesleri kısık ateşte pişirin ve yumuşadıklarında el blendırı ile ezin 1.
- Kıvamı Ayarlayın: Pürüzsüz hale gelen salçayı kısık ateşte pişirmeye devam edin ve geri kalan tuzu ekleyin 1.
- Tepsiye Yayın: Suyunu iyice çekene kadar tahta kaşıkla karıştırın ve ardından salçayı geniş bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın 2.
- Güneşte Bekletin: Tepsinin üzerini tülbentle örtün ve salçayı güneşte birkaç gün bekletin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: