Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı biber salçasının püf noktaları şunlardır:
- Mevsiminde ve kaliteli malzeme seçimi: Taze ve olgun kırmızı biberler kullanmak, salçanın tadını artırır 5.
- Tohumların ayrılması: Hem domatesin hem de biberin tohumları ayıklanmalıdır, bu salçanın pürüzsüz olmasını sağlar 12.
- Tahta kaşık kullanımı: Salçayı pişirirken metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılmalıdır, çünkü metal kaşık salçayla tepkimeye girerek bozulmalara yol açabilir 12.
- Kaya tuzu kullanımı: Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak, salçanın sulanmasını önler ve daha uzun süre dayanmasını sağlar 12.
- Zeytinyağı ilavesi: Kavanozlara bastıktan sonra üzerine zeytinyağı eklemek, salçanın küflenmesini engeller 13.
- Cam kavanozlarda muhafaza: Salçayı cam kavanozlarda saklamak, çabuk küflenmeyi önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: