Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ette bozulma belirtileri şunlardır:
- Koku: Taze et hafif metalik ve taze bir kokuya sahiptir, bozulmuş et ise keskin, ekşi ve rahatsız edici bir koku yayar 12.
- Renk: Taze et canlı, pembe veya açık kırmızı renkte olmalıdır, koyu gri, açık yeşil veya koyu sarı gibi renk değişiklikleri bozulma işaretidir 13.
- Doku: Taze et elastik bir yapıya sahiptir ve parmaklarla bastırıldığında hızla orijinal şeklini geri alır, yapışkan veya kaygan bir doku bozulma göstergesidir 14.
- Son kullanma tarihi: Son tüketim tarihine 2-3 gün kalmış etler tüketilmemelidir 1.
- Ambalaj: Ambalajda şişme, sızma veya vakumun bozulması gibi anormallikler varsa et bozulmuştur 14.
Ayrıca, etin mikroorganizma içerip içermediğini çıplak gözle görmek mümkün değildir, bu nedenle güvenilir yerlerden alışveriş yapmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: