Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eti Granola'nın sağlıklı olup olmadığı, ürünün içeriğine ve tüketim miktarına bağlıdır.
Granolanın genel olarak sağlıklı kabul edilen özellikleri:
- Yüksek lif içeriği 12. Lif, sindirimi yavaşlatarak tokluk süresini uzatır 12.
- Protein kaynağı 2. Badem, ceviz gibi fındıklar ve tohumlar yüksek protein içerir 2.
- Mikro besin deposu 2. Demir, magnezyum, çinko gibi mineraller ve B vitaminleri sağlar 2.
Sağlıksız kabul edilebilecek özellikler:
- Yüksek kalori 12. Sağlıklı yağlar ve şeker içeriği fazla olabilir 12.
- İlave şeker 12. Bazı granolalar, çikolata, bal gibi yüksek şeker içerir 12.
Sağlıklı bir seçim yapmak için ilave şeker, trans yağ ve koruyucu içermeyen granolaları tercih etmek önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: