Bamya yemeğini en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Bamyaların hazırlanması: Bamyalar bol suda yıkanır ve sapları koni şeklinde kesilir. 2. Bekletme: Bamyalar, su ve limon suyunda en az 15 dakika bekletilir. 3. Tencerede pişirme: Tencerede yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağı kavrulduktan sonra, domates salçası ve doğranmış domatesler eklenir. 4. Bamyaların eklenmesi: Süzülmüş bamyalar tencereye eklenir ve üzerine limon suyu, tuz ve sıcak su eklenir. 5. Pişirme: Tencerenin kapağı kapatılıp, ilk 10 dakika karıştırmadan pişirilir. Püf noktaları: Tencerenin derin olması, yemeğin daha eşit pişmesini sağlar. Bamyaların dağılmaması ve sümüklenmemesi için çok karıştırmaktan kaçınılmalıdır. Limon suyu, yemeğin lezzetini artırır ve sümüklenmeyi önler.