Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etin en iyi şekilde saklanması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Buzdolabında saklama: Et, buzdolabında 4°C veya daha düşük sıcaklıkta saklanmalıdır 12. Kırmızı et, buzdolabında 2-3 gün, beyaz et ise 1-2 gün saklanabilir 1.
- Derin dondurucuda saklama: Etin derin dondurucuda saklama süresi, türüne ve paketleme yöntemine göre değişiklik gösterir 12. Genel olarak, kuşbaşı ve biftek 6-12 ay, kıyma ve sakatat 3-4 ay saklanabilir 24.
- Vakumlama: Etin üzerindeki havayı çekerek oksijenle temasını kesip oksidasyonu yavaşlatır, böylece bozulmasına neden olan mikroorganizmaların büyümesi yavaşlar 2.
- Doğru ambalajlama: Hava geçirmez kaplar, streç film veya alüminyum folyo kullanılabilir 124.
- Porsiyonlama: Et, kullanılacağı kadar porsiyonlara ayrılarak saklanmalıdır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: