Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemiksiz et, sağlıklı bir besin kaynağı olarak kabul edilir 2.
Kemiksiz et, yüksek protein, D vitamini, demir, B12 vitamini, çinko, fosfor ve selenyum gibi birçok faydalı besin maddesi içerir 2. Ayrıca, düşük yağ içeriği nedeniyle kalp sağlığı için de iyi bir seçimdir 2.
Ancak, kemiksiz etlerin bazı türleri yüksek miktarda sodyum içerebilir ve bu nedenle sodyum alımı konusunda dikkatli olunmalıdır 2. Ayrıca, işlenmiş etlerde katkı maddeleri bulunabilir 2.
Sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak, organik ve doğal yemlerle beslenen hayvanların kemiksiz etlerinin tercih edilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: