Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filtre ve espresso arasındaki temel farklar şunlardır:
- Demleme Yöntemi: Espresso, yüksek basınç altında sıcak suyun kahve çekirdeklerinden geçirilmesiyle hazırlanır 12. Filtre kahve ise, suyun kahve çekirdeklerinin üzerinden süzülerek geçmesiyle yapılır 13.
- Kahve Çekirdeklerinin Öğütme Derecesi: Espresso için daha ince öğütülmüş çekirdekler, filtre kahve için ise daha iri öğütülmüş çekirdekler kullanılır 14.
- Hazırlama Süresi: Espresso, yaklaşık 25-30 saniye gibi kısa bir sürede hazırlanır 12. Filtre kahve ise daha uzun sürede (3-5 dakika) demlenir 2.
- Tat Profili: Espresso, yoğun, kuvvetli ve acımsı bir tada sahiptir 13. Filtre kahve ise daha hafif, yumuşak ve doğal tatları daha belirgin olan bir tada sahiptir 13.
- Kafein Miktarı: Espresso, daha küçük bir fincanda sunulduğu için toplam kafein miktarı daha azdır, ancak daha yoğun bir kafein içerir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: