Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ermenek Helvası'nın meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğal ve kaliteli malzemeler: Helva, el değmemiş doğada yetişen üzümlerden elde edilen pekmezle yapılır 12.
- Geleneksel üretim: Tarihi çok eski zamanlara dayanan helva, geleneksel yöntemlerle üretilir 13.
- Benzersiz tat: Şeker yerine üzüm pekmezi kullanılması, helvaya özgün bir tat kazandırır 15.
- Besin değeri: Yüksek besin değeri ve mineral içeriği (kalsiyum, demir, potasyum) sayesinde sağlık açısından da faydalıdır 15.
- Kültürel önem: Düğün, bayram ve özel günlerde sıkça ikram edilir, misafirperverliğin sembolü olarak kabul edilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: