Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Entekke Böreği'nin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Mayalanması: Hamurun mayalanması için ılık bir ortam sağlanmalı ve üzeri nemli bir bezle kapatılmalıdır 12.
- İç Harcın Kavrulması: Kıyma ve soğan kavrulurken çok fazla kavrulmamalı, aksi takdirde börek acı olabilir 3.
- Yağın Sıcaklığı: Kızartma işlemi için yağın yeterince sıcak olması gereklidir 2.
- Böreklerin Şekli: Kenarları çatal yardımıyla bastırılarak şekil verilmelidir 1.
- Fazla Yağın Çektirilmesi: Börekleri kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının çekilmesi sağlanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: