Enginar sıyırması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 adet orta boy enginar - 2 baş piyazlık doğranmış soğan - 6-7 yemek kaşığı pirinç (basmati çok yakışıyor) - 1 büyük boy limon - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı dolusu tuz - 1 kahve fincanı zeytinyağ - 3 sap taze soğan - 1/2 demet dereotu, nane karışımı - 1/2 limon kabuğu rendesi Yapılışı: 1. Enginarları incecik doğrayın. 2. Şeker, tuz, limon kabuk ve suyunu ekleyip hafifçe ovun. 3. Doğranmış soğanları pilav tenceresine alın, üzerine zeytinyağ ekleyin. 4. 1-2 dakika çevirdikten sonra üzerine enginarları sosu ile boşaltıp yayın. 5. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. 6. Üzerine pirinçleri yayın ve 1 su bardağı su daha ekleyin ve pirinçler pişince altını kapatın. 7. Pirinçler diri ise az sıcak su ekleyip pişirebilirsiniz. 8. Doğranmış otları ekleyip karıştırın. 9. İyice dinlendirin, servis tabağına alıp biraz daha limon ve zeytinyağ gezdirip ılık veya soğuk servis edin.