Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli abur cubur olarak cips, bisküvi, şeker, gofret gibi ürünler gösterilmektedir 135. Bu tür abur cuburlar, yüksek oranda trans yağ, doymuş yağ, tuz ve katkı maddesi içermektedir 135.
Bu abur cuburların bazı olumsuz etkileri:
- Kalp hastalıkları ve kanser: Trans yağlar kalp-damar sağlığını tehdit eder ve bazı kimyasalların yüksek ısıyla kızartma sırasında oluşması, kansere zemin hazırlayabilir 13.
- Obezite ve diyabet: Aşırı kalori ve şeker içeriği, obezite ve tip 2 diyabet riskini artırır 15.
- Sindirim sorunları: Lif-posa içermemesi sindirim rahatsızlıklarına yol açabilir 15.
- Alerjik reaksiyonlar: Katkı maddeleri alerjik reaksiyonlara neden olabilir 15.
- Diş sağlığı sorunları: Yüksek şeker içeriği diş çürüklerini artırabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: