Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi lutein kaynakları arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, pazı, kıvırcık lahana, roka, marul ve kereviz yaprağı gibi sebzeler lutein açısından zengindir 12.
- Yumurta sarısı: Yumurta sarısındaki yağ içeriği, luteinin vücut tarafından emilimini artırır 23.
- Sarı ve turuncu meyveler: Portakal, kivi, kavun, kırmızı biber ve üzüm lutein içerir 4.
- Diğer besinler: Brokoli, mısır, bezelye ve brüksel lahanası da lutein sağlayan besinler arasındadır 1.
Ayrıca, lutein takviyeleri de kullanılabilir, ancak bu takviyeleri almadan önce bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: