Etli çiğköfte yapımı için gerekli malzemeler: 350 gr hazırlanmış et; 500 gr köftelik bulgur; 1,5 yemek kaşığı biber salçası; 1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan; 3 diş sarımsak; 2 adet büyük boy rendelenmiş domates; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1,5 tatlı kaşığı karabiber; 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; Yarım çay bardağı isot (baharatları istediğiniz ölçüye göre ayarlayabilirsiniz); Tuz; Maydanoz ve yeşil soğan. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına bulgur, rendelenmiş soğan ve sarımsak, rendelenmiş domates, baharatlar ve biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayın. 2. Elinizi ara sıra su ile ıslatarak yoğurma işlemini yaklaşık 15 dakika kadar yapın. 3. Et eklenerek yoğurma işlemine yine ara sıra elinizi ıslatarak devam edin. 4. Tuz ve acı yeterli mi diye kontrol edin ve damak zevkinize göre ayarlayın. 5. Bulgur yumuşayıp yenecek kıvama geldiği zaman ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ilave edilip biraz daha yoğurun. 6. Çiğköfteleri sıkıp servis tabağına alın, limon ve marulla servis edin. Alternatif bir etli çiğköfte tarifi: 1. Çiğköfte tepsisine önce bulguru dökün. 2. Eti ilave edin. 3. Bulgur etle tam bir karışım sağlayıncaya kadar yoğurmaya başlayın. 4. Bulgurlar biraz ezilince salça, ketçap, isot, sarımsak, soğan ilave edin. 5. Yoğurma işlemine devam edin. 6. Kalan malzemeleri (tuz, ceviz, baharat, yağ) ekleyin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. 7. Çiğköfte servise hazır.