Dana etinin en iyi yerleri, hangi yemeğin yapılacağına göre değişir 1. Ancak genel olarak en kaliteli dana eti parçaları şunlardır:
- Antrikot: Sırtın orta kısmında, kaburgaların üstünde yer alır 1. Yağ damarları bol, çok yumuşak ve sulu bir ettir 1. Izgara, mangal ve fırın için uygundur 1.
- Bonfile (Fileto): Sırtın iç kısmında, bel omurlarının iç tarafında bulunur 1. En yumuşak et olup neredeyse yağsızdır 1. Biftek, medalion ve tournedos bonfile yapımında kullanılır 1.
- Kontrfile: Bonfilenin yan kısmında yer alır 1. Bonfileye göre biraz daha sert ama lezzetli bir ettir 1. Biftek ve rosto yapımında kullanılır 1.
- Tranç: Arka butun üst kısmında bulunur 1. Az yağlı ve sıkı dokuludur 1. Rosto, haşlama ve fırın yemekleri için uygundur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: