Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi alkali yapan besinler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, kara lahana, lahana, marul, maydanoz gibi sebzeler alkali etkisi yapar 12.
- Turpgiller: Karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası gibi sebzeler A, C, K vitaminleri ve fitokimyasallar açısından zengindir 12.
- Kök sebzeler: Tatlı patates, pancar, şalgam, havuç, turp gibi sebzeler vücudun pH seviyesini korur 1.
- Kuruyemişler: Fındık, badem, kaju fıstığı, ceviz gibi gıdalar çeşitli antioksidanlar ve protein içerir 1.
- Deniz yeşillikleri: Deniz yosunu ve deniz tuzu yüksek alkali gıda kaynaklarıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: