• Buradasın

    Sarımsaklı zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen countertop with fresh mini zucchinis, garlic cloves, olive oil in a small copper cup, and chopped dill arranged neatly beside a wooden cutting board and a lemon half.
    Sarımsaklı zeytinyağlı kabak yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 kabak 1;
    • 1 avuç dereotu 1;
    • 2 kırmızı kapya biber 1;
    • 3 yeşil sivri biber 1;
    • 1 kuru soğan 1;
    • 4 orta boy domates 1;
    • 4 sarımsak 1;
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
    • yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
    • 2 kesme şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Kırmızı kapya biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesin, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra yemeklik doğrayın 1.
    2. Yeşil sivri biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesip yemeklik doğrayın 1.
    3. Kuru soğanı ayıklayıp yıkayın ve yemeklik doğrayın 1.
    4. Zeytinyağı ve sıvı yağ ilave ederek hepsini birlikte kavurun 1.
    5. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve 4 sarımsağı minik minik doğrayın 1.
    6. Domates salçası, kesme şeker, tuz ilave edin ve kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız kabakları ilave edin 1.
    7. 5-10 dakika karıştırarak harmanlayın ve sosu yedirin 1.
    8. Üzerine çıkmayacak şekilde su ekleyin, kaynayınca ocağı kısın ve kabaklar pişince ocaktan alın 1.
    9. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine dereotu doğrayın 1.
    Alternatif bir tarif için:
    • 3 kabak, 3-4 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz kullanarak tavanın dibine kabaklar dizilir, üzerine küçük doğranmış sarımsaklar eklenir, zeytinyağı gezdirilir, tuz atılır ve kapak kapatılarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir 3.
    Bir diğer tarif ise şu şekildedir:
    • Kabaklar yıkanır ve alacalı bir şekilde soyulur, kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğranır 4.
    • Soğanlar yemeklik doğranır, domates küpler halinde doğranır 4.
    • Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağı alınır ve ısıtılır 4.
    • Soğanlar eklenip kavrulmaya başlanır 4.
    • Soğanların rengi dönünce salça eklenir ve birlikte kavrulmaya devam edilir 4.
    • Kabaklar eklenir ve karıştırılıp bir süre pişirilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabak en çok hangi yemeklere yakışır?

    Kabak, çeşitli yemeklerle uyumlu bir sebzedir. İşte kabağın yakıştığı bazı yemek türleri: Mezeler ve Salatalar: Kabak şayan, kabak tarator, havuçlu nuraniye salatası gibi tariflerde kullanılır. Ana Yemekler: Kabak çorbası, kabak graten, kabaklı lazanya, kabak sote, kabak sarma gibi yemekler. Yan Yemekler: Kabak, bulgur pilavı, makarna salatası, patates salatası gibi yan yemeklerle iyi uyum sağlar. Omlet ve Kekler: Kabaklı omlet ve kabaklı kek tarifleri bulunur. Ayrıca, kabak içi kullanılarak kabak dolması yapılabilir veya kabak mücver olarak kızartılabilir.
    A vibrant Turkish kitchen scene with freshly grated zucchini in a pan, chopped green onions and dill on a wooden board, and a bowl of creamy yogurt-mayonnaise sauce sprinkled with crushed walnuts and red pepper flakes.

    En güzel kabak salatası nasıl yapılır?

    En güzel kabak salatası için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 3 adet kabak; 1 kutu mısır; Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe bağlı); Yarım demet dereotu; 1,5 su bardağı yoğurt; 2 diş ezilmiş sarımsak; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz. Üzeri için: Zeytinyağı; 1 çay kaşığı pul biber. Hazırlanışı: 1. Kabaklar soyulup rendelenir ve fazla suyu sıkılır. 2. Tavaya alınan kabak, suyunu çekene kadar kavrulur. 3. Derin bir kaseye alınan yoğurda sarımsak ve tuz eklenip çırpılır. 4. Soğuyan kabak, yoğurtlu karışıma eklenir. 5. Mısır, ceviz ve dereotu ilave edilip karıştırılır. 6. Salatalık servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı ve pul biber serpilir. Yoğurdun çok sulu olmaması ve salatanın sulanmaması için, kabak soğuduktan sonra yoğurt eklenmelidir.
    A steaming pot of zucchini cooked in olive oil, with a small glass of water being poured in next to a wooden spoon and fresh herbs on a rustic Turkish kitchen counter.

    Zeytinyağlının içine ne kadar su konur kabak yemeği?

    Zeytinyağlı kabak yemeğine su eklenmez. Kabaklar kısık ateşte pişerken kendi suyunu salacaktır.
    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen holds a vibrant plate of garlicky zucchini meze, drizzled with golden olive oil and garnished with fresh dill, surrounded by scattered ingredients like miniature zucchinis, a halved lemon, and a mortar of crushed garlic.

    En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı sarımsaklı kabak mezesi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 10 adet minyatür kabak; 1 su bardağı su; bir tutam toz şeker; tuz, karabiber; yarım limonun suyu; yarım kahve fincanı zeytinyağı; 3 diş rendelenmiş sarımsak; 5-6 dal dereotu. Yapılışı: 1. Kabaklar, kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizlenir ve uç kısımları koparmadan bıçakla dörde bölünür. 2. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alınıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir. 3. Ocakta diri kalacak şekilde haşlanır, delikli kepçeyle alınıp servis tabağına aktarılır. 4. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsak karıştırılıp kabağın üzerine gezdirilir. 5. Kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır. Alternatif olarak, yemek.com sitesinde yer alan zeytinyağlı kabak meze tarifi de değerlendirilebilir.
    A rustic Turkish kitchen countertop with fresh green zucchinis, a bowl of olive oil, and a wooden cutting board, evoking warmth and traditional home cooking.

    Zeytinyağlının içine ne kadar kabak konur?

    Zeytinyağlı kabak yemeği için 3-4 adet kabak kullanılması önerilir.

    Zeytinyağlı kabak yemeğine hangi baharatlar konur?

    Zeytinyağlı kabak yemeğine genellikle şu baharatlar eklenir: Tuz; Şeker; Karabiber; Toz şeker (isteğe bağlı). Ayrıca, bazı tariflerde salça da kullanılır. Baharat miktarları kişisel tercihlere göre ayarlanabilir.

    Kabak yemeğinin içine ne konur?

    Kabak yemeğinin içine konulan malzemelerden bazıları şunlardır: kuru soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates; salça; pirinç; sıcak su; tuz; karabiber; dereotu. Ayrıca, kabak yemeğine kıyma, havuç, kapya biber gibi malzemeler de eklenebilir. Kabak yemeği tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; karaca.com; ye-mek.net.