Buradasın
Sarımsaklı zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı zeytinyağlı kabak yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 10 adet minyatür kabak 1
- 1 su bardağı su 1
- Bir tutam toz şeker 1
- Tuz, karabiber 1
- Yarım limonun suyu 1
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1
- 3 diş rendelenmiş sarımsak 1
- 5-6 dal dereotu 1
Yapılışı:
- Kabakları kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin ve uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün 1.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın 1.
- Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın 1.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin 1.
- Kıyılmış dereotu serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: