Buradasın
Sarımsaklı zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı zeytinyağlı kabak yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 kabak 1;
- 1 avuç dereotu 1;
- 2 kırmızı kapya biber 1;
- 3 yeşil sivri biber 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 4 orta boy domates 1;
- 4 sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 kesme şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesin, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra yemeklik doğrayın 1.
- Yeşil sivri biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesip yemeklik doğrayın 1.
- Kuru soğanı ayıklayıp yıkayın ve yemeklik doğrayın 1.
- Zeytinyağı ve sıvı yağ ilave ederek hepsini birlikte kavurun 1.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve 4 sarımsağı minik minik doğrayın 1.
- Domates salçası, kesme şeker, tuz ilave edin ve kaynamaya başlayınca küp küp doğradığınız kabakları ilave edin 1.
- 5-10 dakika karıştırarak harmanlayın ve sosu yedirin 1.
- Üzerine çıkmayacak şekilde su ekleyin, kaynayınca ocağı kısın ve kabaklar pişince ocaktan alın 1.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine dereotu doğrayın 1.
Alternatif bir tarif için:
- 3 kabak, 3-4 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz kullanarak tavanın dibine kabaklar dizilir, üzerine küçük doğranmış sarımsaklar eklenir, zeytinyağı gezdirilir, tuz atılır ve kapak kapatılarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir 3.
Bir diğer tarif ise şu şekildedir:
- Kabaklar yıkanır ve alacalı bir şekilde soyulur, kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğranır 4.
- Soğanlar yemeklik doğranır, domates küpler halinde doğranır 4.
- Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağı alınır ve ısıtılır 4.
- Soğanlar eklenip kavrulmaya başlanır 4.
- Soğanların rengi dönünce salça eklenir ve birlikte kavrulmaya devam edilir 4.
- Kabaklar eklenir ve karıştırılıp bir süre pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: