Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tava böreği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 adet yufka 15;
- 250 g beyaz peynir 5;
- yarım demet dereotu 5;
- 1,5 su bardağı süt 5;
- 3/4 çay bardağı ayçiçek yağı 5.
Yapılışı:
- Dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın 5.
- Büyük boy bir tavayı yağlayın ve yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın 5.
- Başka bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın 5.
- Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın 5.
- İkinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın 5.
- Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın 5.
- Tavadaki yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın 5.
- Harcın üstüne kalan yufkayı yerleştirin 5.
- Kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatın ve kalan sütlü karışımla ıslatın 5.
- Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın 5.
Püf noktaları:
- Tavanın içerisine koyulan ilk yufkanın, üzeri kapatılacağı için kenarlarından sarkması gerekir 1.
- Böreği kısık ateşte pişirmek önemlidir, aksi takdirde içi hamur kalabilir 14.
- Sos miktarının fazla kaçırılmaması gerekir, aksi halde börek pişmeyebilir 1.
- Böreği akşamdan hazırlayıp sabah pişirmek, sosun daha iyi çekmesini sağlar 1.
Tava böreği tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: