Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sandviç ekmeğini yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 12
- 1 su bardağı ılık süt 12
- 1 paket instant maya 12
- 1 tatlı kaşığı şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 4-5 su bardağı un (ele yapışmayan bir kıvam alana kadar) 1
- 1 adet yumurta (üzerine sürmek için) 1
Yapılışı:
- Maya aktivasyonu için ılık su, süt ve şekeri karıştırın 1. İçine mayayı ekleyip 5-10 dakika kadar kabarmasını bekleyin 1.
- Büyük bir yoğurma kabına maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin 1. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp 10 dakika kadar daha yoğurun 1.
- Hamuru yağlı bir kabın içine alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1. Hamurun hacmi iki katına çıkacaktır 1.
- Mayalanan hamuru hafifçe yumruklayarak içindeki havayı alın 1. İstediğiniz büyüklükte bezelere ayırın 1.
- Bezeleri hafifçe yuvarlayıp tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Püf noktaları:
- Maya için kullanılan su ve süt ılık olmalıdır 1. Çok sıcak su mayayı öldürür, çok soğuk su ise mayanın etkinliğini azaltır 1.
- Un miktarı kullanılan sıvıya ve unun çeşidine göre değişiklik gösterebilir 1. Hamur ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 1.
- Pişirme süresi fırınların ısılarına göre farklılık gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: