En güzel pırasa yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram pırasa 2
- 2 adet orta boy havuç 2
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2
- 2 yemek kaşığı pirinç 2
- 1.5 su bardağı su (pırasalar ile aynı seviyede) 2
- tuz 2
Hazırlanışı:
- Havuçları yıkayın ve soyun 2.
- Pırasaların ilk katlarını mutlaka soyun ve verev doğrayın 2.
- Havuçları boyuna 2 parçaya bölün ve verev doğrayın 2.
- Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ve havuçları 1 dakika kadar kavurun 2.
- Pırasaları havuçlara ekleyerek 1 dakika daha kavurun 2.
- Tuz, şeker, su ve pirinç ekleyip hazırladığınız yağlı kâğıdı üzerine kapatın 2.
- Tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin 2.
- İster ılık ister soğuk olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: