Gaz yapmayan pırasa pişirme hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi şu şekilde verilebilir: Malzemeler: 500 gram pırasa; 2 adet havuç; 2 yemek kaşığı pirinç; 1 adet limon suyu; 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu; 1 su bardağı su; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1,5 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Pırasaların dış kabukları ve kök kısımları ayıklanır, bol suda yıkandıktan sonra verev şeklinde doğranır. 2. Kabuğu soyulan havuçlar, pırasalarla uyumlu olacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. 3. Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla doğranmış pırasa ve havuç yerleştirilir. 4. Duruladıktan sonra suyu süzdürülen pirinçler üzerlerine serpiştirilir. 5. Zeytinyağının yarısı eklenerek hafifçe kavrulur. 6. Bir bardakta portakal suyu, limon ve su birleştirilir. 7. Tenceredeki pırasaların üzerine eklenir. 8. Toz şeker ve tuzu ilave edilerek hafifçe karıştırılır. 9. Üzerine zeytinyağı gezdirilen pırasa, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edilebilir.