Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel haşhaş tatlısı için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 15;
- 1 su bardağı toz şeker 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 5;
- 1 su bardağı süt 5;
- 1 su bardağı un 5;
- 1 su bardağı haşhaş tohumu 5;
- 1 paket kabartma tozu 5;
- 1 paket vanilin 5.
Şerbeti için:
Kremalı sos için:
- 3 su bardağı süt 5;
- 3 yemek kaşığı un 5;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 5;
- 1 paket vanilin 5;
- 1 paket krem şanti 5.
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın 5.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırın 5.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir hamur elde edin 5.
- Son olarak haşhaşı ekleyerek karışıma iyice yedirin 5.
- Yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek karışımını dökün 5.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirin 5.
- Bir karıştırma kabında süt ve şekeri iyice çırpın 5.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine kürdanla delikler açın 5.
- Hazırladığınız sütlü karışımı kekin her yerine eşit şekilde dökün ve iyice çekmesi için bekletin 5.
- Bir tencerede süt, un ve şekeri karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 5.
- Koyulaşınca ocaktan alın ve soğumasını bekleyin 5.
- Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyerek mikserle iyice çırpın 5.
- Sütü çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayın 5.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 5.
- Üzerine haşhaş veya Hindistan cevizi serper
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: