Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel et sote yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış) 3
- 1 büyük soğan (yarım ay şeklinde doğranmış) 3
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış) 3
- 1 büyük havuç (jülyen doğranmış) 3
- 1 büyük kırmızı biber ve yeşil biber (uzun şeritler halinde doğranmış) 3
- 1 su bardağı mantar (isteğe bağlı, dilimlenmiş) 3
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı) 3
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre) 3
- Baharatlar (isteğe bağlı, örneğin kekik, biberiye) 3
Yapılışı:
- Geniş bir tavada yağı ısıtın 3.
- Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin 3. Ardından sarımsakları ekleyip koku yayılana kadar sotelemeye devam edin 3.
- Doğranmış etleri tavaya ekleyin ve etlerin her tarafı kahverengi olana kadar orta ateşte kavurun 3.
- Jülyen doğranmış havuçları, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin 3. Mantar eklemek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz 3. Sebzeleri birkaç dakika boyunca karıştırarak soteleyin 3.
- Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin 3.
- Sebzeler yumuşayana ve etler pişene kadar karışımı sotelemeye devam edin 3.
- Sote karışımını servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine taze otlar veya limon suyu sıkarak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: