Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sote yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Kuşbaşı doğranmış 500 gram dana eti, 2 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 2 adet domates, 3-4 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı yeşil baharatlar 3.
- Etin hazırlanması: Etin yumuşak olması için mümkünse bir süre marine edin 3. Marine işlemi için zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar kullanılabilir 3.
- Pişirme: Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın 3. Isınan yağa önce doğranmış etleri ekleyin ve yüksek ateşte etler tamamen mühürlenene kadar soteleyin 3. Mühürlenen etleri tavadan alın ve kenara koyun 3.
- Sebzelerin eklenmesi: Aynı tavada soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun 3. Ardından biber ve sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin 3. Son olarak doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin 3.
- Birleştirme: Mühürlediğiniz etleri sebzelerin üzerine ekleyin 3. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi ekleyin 3. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin 3.
Sote yaparken, sebzelerin suyunu salmaması için dikkatli olmak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: