Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ceviz reçeli yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 kg olgunlaşmamış ceviz 13;
- 1 su bardağı kireç kaymağı 1;
- 1 kg toz şeker 13;
- 6 su bardağı su 13;
- 5 adet karanfil 13;
- 1 çorba kaşığı limon suyu 13.
Yapılışı:
- Cevizlerin kabuklarını çok ince olacak şekilde soyun 13.
- Büyük bir kavanoza, cevizlerin üzerini geçecek kadar içme suyu koyun ve 2 gün boyunca bu suda bekletin 15.
- Her gün suyunu değiştirerek 7 gün boyunca bekletmeye devam edin 15.
- Sudan çıkardığınız cevizleri 1 gün boyunca kireç kaymağına yatırın 15.
- Cevizleri yıkayıp hafif yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika normal suyun içerisinde haşlayın 15.
- Süzüp soğuk suya alın ve içindeki acı suyun çıkması için cevizleri kürdanla delin 15.
- Su, şeker ve limon suyu ile kıvamlı bir şerbet hazırlayın 15.
- Cevizleri ve karanfilleri şerbetin içine atın 15.
- Şerbet kıvam bulmaya başlayınca ocaktan alın ve tencerenin üzerine bir tülbent örtüp 1 gün boyunca güneşin altında bekletin 15.
- Ertesi gün ceviz tanelerini süzerek kenara alın ve şerbeti tekrar kaynatın 15.
- Kıvamı iyice koyulaşınca cevizleri de içerisine ekleyip soğumasını bekleyin 15.
- Reçel iyice soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında saklayın 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: