Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Reçelde cevizin acılığını gidermek için şu adımlar izlenebilir:
- Suda Bekletme: Toplanan cevizler, birkaç gün soğuk suda bekletilir 24. Suyun her gün değiştirilmesi önemlidir 4.
- Kaynar Suda Haşlama: Suda bekletme işleminden sonra cevizler kaynar suda haşlanır ve tekrar suya bırakılır 4. Bu işlem, acılığın tamamen giderilmesi için birkaç kez tekrarlanabilir 4.
Bu yöntemlerle cevizlerin acılığı azaltılabilir.
Ayrıca, ultrasonik ekstraksiyon yöntemi de acılığı giderme süresini kısaltabilir 3.
Cevizlerin acılığı, içerdikleri tanenler nedeniyle oluşur ve bu miktar, ağaç türüne, yetiştirme koşullarına ve hasat zamanına göre değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: