Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel brokoli haşlama sosu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram taze brokoli 3
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- 2 diş sarımsak 3
- 1/2 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı olarak süzme yoğurt kullanılabilir) 3
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 3
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre) 3
- İsteğe bağlı olarak pul biber ve maydanoz (süsleme için) 3
Hazırlanışı:
- Brokolileri suyun içinde yumuşayana kadar haşlayın 3.
- Haşlanan brokolileri süzün ve soğumaya bırakın 3.
- Sarımsakları ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe soteleyin 3.
- Soğuyan brokolileri bir mutfak robotuna alın ve üzerine sotelediğiniz sarımsakları ekleyin 3.
- Yoğurdu ve limon suyunu da ekleyerek karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin 3.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 3.
- Sosu servis etmeden önce isteğe bağlı olarak pul biber ve maydanoz ile süsleyin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: