Buradasın
Beşamel soslu brokoli grateni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu brokoli graten yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 büyük brokoli 15;
- 250 gram kıyma 15;
- 1 orta boy soğan 15;
- 1 tatlı kaşığı salça 15;
- Tuz ve karabiber 15.
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı 15;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 15;
- 2 yemek kaşığı un 15;
- 2 su bardağı süt (400 ml) 15;
- Tuz ve karabiber 15.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Brokolileri yıkayıp parçalara ayırın, tencereye koyun, üzerine geçecek kadar su ekleyip tuz ekleyerek haşlayın 15.
- Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, üzerine kıymayı ekleyip kavurun, salça, tuz ve karabiberi ilave edin 15.
- Haşlanan brokolileri ısıya dayanıklı kaselere bölün 15.
- Üzerine kıymalı harcı yayın 15.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı tavada eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, sütü ekleyip karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin 15.
- Hazırlanan sosu kıymalı harcın üzerine yayın 15.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin 15.
- Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırına koyun 15.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: