Buradasın
En çok kolajen hangi besinlerde var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En çok kolajen içeren besinler şunlardır:
- Kemik Suyu: Hayvan kemikleri ve ilikleri zengin bir kolajen kaynağıdır 24.
- Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri: Özellikle sardalya, somon ve uskumru gibi soğuk su balıkları kolajen açısından zengindir 12.
- Tavuk ve Hindi: Tavuk kıkırdağı ve tavuk eti doğal kolajen kaynaklarıdır 23.
- Yumurta Beyazı: Prolin adı verilen ve kolajen üretimi için gerekli olan amino asidi içerir 12.
- Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, lahana, pazı ve brokoli gibi sebzeler kolajen üretimini destekler 13.
- Narenciye Meyveleri: Portakal, mandalina, limon ve greyfurt C vitamini içerir ve kolajen üretimini artırır 13.
- Kırmızı Meyveler: Çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi meyveler de kolajen üretimini destekler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: