Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En çok kolajen içeren besinler şunlardır:
- Hayvansal ürünler: Kemik suyu, sığır, inek, geyik, keçi ve öküz eti, tavuk ve hindi eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri, yumurta beyazı 124.
- Meyveler: Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, çilek, kiraz, elma 12.
- Sebzeler: Brokoli, lahana, soğan, sarımsak, karnabahar, pırasa, brüksel lahanası 125.
- Diğer besinler: Süt ve süt ürünleri, kuruyemişler (badem, ceviz, kaju), tatlı patates 235.
Kolajen içeren besinleri tüketmek, doğrudan kolajenin vücuda alınmasını sağlamaz; vücut, bu besinleri sindirerek proteinleri sentezler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: