Buradasın
Baget tavuk en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 6 adet tavuk baget 14
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 3 diş sarımsak 1
- 2 yemek kaşığı soya sosu 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 adet soğan 1
- 1 adet patates 1
- 1 adet havuç 1
- Yarım demet taze fesleğen 1
- 5-6 adet cherry domates 1
- 3 yemek kaşığı maden suyu 1
Yapılışı:
- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın 1.
- Sebzeleri iri bir şekilde doğrayın 1.
- Tavukları sebzelerle birleştirin 1.
- İçerisine soya sos, baharatları, maden suyunu ve zeytinyağını ekleyip buzdolabında 1 saat bekletin 1.
- 30-35 dakika fırında pişirin 1.
- Fırından çıkınca fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin 1.
Alternatif olarak, patatesli olarak da pişirebilirsiniz 2. Bunun için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 8 adet tavuk baget (derisiz) 2
- 3 çorba kaşığı su 2
- 1 çorba kaşığı salça 2
- 2 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ 2
- 1 çay kaşığı pul biber 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 1 çay kaşığı taze kekik 2
- 3 adet kuru soğan 2
- 4 adet patates (kabuklu, çiğ) 2
Yapılışı:
- Patatesleri soy, yıka ve parmak şeklinde doğra 2.
- Tavuk bagetleri temizle ve yıka 2.
- Derin geniş bir kaba pul biberi, tuzu, kekiği, tavuk butlarını ve patatesleri koy ve harmanla 2.
- Harmanladığın tavuk ve patatesleri fırın tepsisine dök 2.
- Başka bir kaba salça, soğan, su ve sıvı yağını ekleyip karıştır 2.
- Bu karışımı fırın tepsisindeki tavuk ve patateslerin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: