En güzel fırında baget sosu için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 5 yemek kaşığı yoğurt; yarım çay bardağı zeytinyağı; 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı sirke (balzamic tercih edilebilir); 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı kekik; karabiber; tuz. Hazırlanışı: 1. Belirtilen malzemeler derin bir kapta güzelce karıştırılır. 2. İçerisine bagetler eklenir ve ağzı kapalı bir şekilde 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir. 3. Süre sonunda, küp küp doğranmış patatesler de konuya dahil edilip harmanlanır. 4. Isıya dayanıklı bir fırın kabında, 200 derecede 1 saat 15 dakika pişirilir. Alternatif bir tarif için şu malzemeler kullanılabilir: 6 adet tavuk baget; 1,5 yemek kaşığı salça; 3 yemek kaşığı yoğurt; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kekik; yarım çay bardağı zeytinyağı; 2 diş sarımsak. Hazırlanışı: 1. Büyük bir kapta zeytinyağı, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharatlar çırpılır. 2. Tavuklarla sos harmanlanır ve kabın üzerine streç filmle sarılarak buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirilir. 3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen bagetlerin üzerine kalan sos gezdirilir veya fırça yardımıyla sürülür. 4. 190 derecede ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 20-25 dakika pişirilir. Fırında baget sosu için farklı tarifler ve öneriler için yemek.com ve lezzet.com gibi siteler ziyaret edilebilir.