Buradasın
Ekmek arası patso nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek arası patso yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates 1
- 2 adet sandviç ekmeği 13
- 2 yemek kaşığı ketçap 1
- 2 yemek kaşığı mayonez 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı) 1
- Kızartmak için sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Patateslerin hazırlanması: Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın 1. Doğradığınız patatesleri bol suyla yıkayın ve süzgeçte süzün 1. Bir kaba alıp tuz ekleyerek harmanlayın 1.
- Patateslerin kızartılması: Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın 1. Yağ kızınca patatesleri parti parti kızartın 1. Patatesler altın sarısı rengini alınca kevgirle yağını süzdürerek bir tabağa alın 1. Tüm patatesler kızardıktan sonra fazla yağını kağıt havlu ile alın 1.
- Sandviçin hazırlanması: Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin 13. Ekmeklerin iç kısmına ketçap ve mayonezi sürün 13. Kızarmış patatesleri ekmeklerin içine yerleştirin 1. İsteğe bağlı olarak kırmızı biber de serpebilirsiniz 1.
- Servis: Hazırladığınız patsoları sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: