• Buradasın

    Ekmek arası patatesin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ekmek arası patatesin içine konabilecek bazı malzemeler:
    • ketçap 135;
    • mayonez 135;
    • cheddar veya kaşar peyniri 25;
    • marul yaprakları 35;
    • domates dilimleri 35;
    • salatalık 35;
    • salam 35.
    Ayrıca, daha hafif bir seçenek için patatesleri kızartmak yerine fırında pişirmek de mümkündür 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek arası kızartmalık patatese ne denir?

    Ekmek arası kızartmalık patatese "patso" denir. Patso, sosisli sandviçin içine aşırı miktarda patates konarak yapılan bir yiyecek olup, okul kantinlerinde satılan ve ketçap, mayonezle tatlandırıldığında lezzeti artan bir yiyecek olarak da bilinir.

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 5. Sıcak sıcak servis edin. Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir.